НОВИНИ

БСП избира председател на предизборния си щаб

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:16, 18.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
бсп избира председател предизборния щаб

Националният съвет на БСП заседава днес. Той трябва да избере председател на предизборния щаб.

Ще бъдат избрани и председатели на съветите към Националния съвет, които ще са 17, както министрите и ще са правителство в сянка. Според Таско Ерменков обаче, съветите не дублират МС, а предлагат алтернативни политики.

Преди пленума Кирил Добрев коментира, че председателят на щаба не трябва да е депутат, за да може да отдаде цялата си сила и енергия в изборите.

Добрев коментира и информацията за напускащи 40 члена на партията от партийната организация в Триадица. Няма значение дали са 40 или 7, ръководството трябва да вземе мерки, смята социалистът.

В същото време, в официално писмо до медиите, от БСП "Триадица", заявиха, че информацията за 40 напуснали е манипулативна и невярна. "Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП "Триадица", явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрание", обясни председателят на организацията Диана Тонова.

"Отговорно заявявам, че БСП "Триадица" е единна и сплотена организация, което проличава и по голямото мнозинство, с което се приемат решенията на РС. Жалко е, когато членове на партийната организация, заради неудовлетворени лични амбиции, се стремят да вредят на доброто име на БСП в обществото", допълва тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В квартал "Надежда" излязоха на протест срещу нов паркинг
В квартал "Надежда" излязоха на протест срещу нов паркинг
Тръмп заяви, че ако Байдън спечели изборите, ще затвори страната
Тръмп заяви, че ако Байдън спечели изборите, ще затвори страната