НОВИНИ

Проекти за река Дунав и Община Бургас са сред отличените в инициативата "Нов европейски Баухаус"

проект река дунав община бургас сред отличените инициативата нов европейски баухаус
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 30.06.2023
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Европейската комисия обяви носителите на наградите "Нов европейски Баухаус" за 2023 г. 15 са победителите в своите категории от общо 61 финалисти.

Българският проект "Danube Design Lab", реализиран от Фондация "Колективът", спечели първа награда в категорията "Нови европейски шампиони в областта на образованието". Той беше отличен поради възможностите, които предоставя на младежи в неравностойно положение да използват уменията си и да превърнат русенския крайбрежен район в привлекателно, достъпно и приобщаващо място за социални и културни инициативи. Проектът обединява граждани, експерти и институции, които работят активно за подобряване на градската среда и живот в България.

Наградените ще получат парична награда в размер до 30 000 евро и комплект с комуникационни материали като подкрепа за разработването и популяризирането на своите бъдещи проекти и концепции.

В категорията "Регенериране на градски пространства" беше отличен проектът "RELAUNCHTOWIN" на екип от Бургас. Проектът предвижда дейности за подобряване на градската среда с фокус върху спортната зала "Младост", която ще бъде изцяло обновена и превърната в модерен център за спорт и здравословен начин на живот. Тя ще предоставя удобство за всички граждани и гости на Бургас от всички възрасти и с различни потребности с цел запазване на местната култура и традиции в града и региона. Срокът за реализация на проекта е 3 г. и 6 месеца, а бюджетът е 5 634 340 евро.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков разговаря с председателя на македонския парламент
Росен Желязков разговаря с председателя на македонския парламент
Радомир Стоянов е на полуфинал в свободния стил на европейското по борба за младежи в Испания
Радомир Стоянов е на полуфинал в свободния стил на европейското по борба за младежи в Испания