НОВИНИ

Проф. Огнян Герджиков: Николай Василев би бил един великолепен премиер

bnt avatar logo
от БНТ
10:54, 17.07.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

"Има такъв народ" се яви на поправителен изпит с оглед на състав на кабинета. Николай Василев би бил един великолепен премиер, той има много качества, коментира бившият служебен проф. Огнян Герджиков в "Денят започва с Георги Любенов".

"За мен е малко прекалено десен. Например, той държи ББР да бъде приватизирана. За мен това би било грешка. Има нужда според мен да има поне една държавна банка", уточни проф. Герджиков.

Според него, Николай Василев не е бил одобрен, защото всеки, който е бил високо в политиката, кумулира в себе си омраза.

"Най-големият абсурд е действащ политик да е всенародно обичан. Нормално е да има критики към всеки, който е бил в политиката. Николай Василев беше и вицепремиер и три министерства оглавяваше в недалечното минало, така че той е натрупал неминуемо и негативи", отбеляза проф. Герджиков.

Според него първата политическа сила играе ва банк.

"Това след себе си носи не малко негативи. Представяте ли си в една година четири избора. На хората ще им дойде много. Както много им дойде въвеждането на машинното гласуване. Не малко се изплашиха от машините. Това въздържа не малко хора и не случайно сме свидетели на изключително ниска активност - 42%. Толкова ниска не е била", отбеляза проф. Герджиков.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици загинали и безследно изчезнали след наводненията в Западна Европа
Стотици загинали и безследно изчезнали след наводненията в Западна Европа
Проф. Калин Янакиев: Време е "Има такъв народ" да декларира истински политики на промяната
Проф. Калин Янакиев: Време е "Има такъв народ" да декларира истински политики на промяната