Прокуратурата не казва кои са разпитаните президентски съветници

Александър Марков
от Александър Марков
20:10, 27.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Прокуратурата е разпитала и двама съветници на президента, освен секретаря по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов. Това съобщи в предаването "Панорама" главният прокурор Иван Гешев. Днес при визитата си в Мадара президентът Румен Радев не отрече, че прокуратурата проверява негови съветници, но не посочи имена.

Главният прокурор оповести, че прокуратурата е разпитала двама президентски съветници в качеството им на свидетели. Гешев не съобщи кои са те и по кое разследване.

Иван Гешев, главен прокурор: Понеже говорихме за това, какво казва президентът как е подложен на атака едва ли не и т.н., как медийно се отразяват само случаите, доколкото разбрах, свързани с неговия секретар, ще ви кажа две неща, които не съм казвал: във вторник бяха извършени действия по отношение на друг съветник на президента, беше му иззет мобилния му телефон.
- Кой? - Няма да цитирам. Някой да разбра за това нещо? Той просто не си извика медиите за разлика от другия случай. Мисля, че вчера беше разпитан трети президентски съветник.
- За съжаление, за мое съжаление, президентът се нареди на поредицата от български политици, които през годините са атакували прокуратурата тогава, когато са засегнати техни политически интереси.

Президентът Румен Радев коментира лаконично думите на главния прокурор.

Румен Радев, президент на Република България: Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали, за грабеж за държавни средства, за огромна корупция издава едно - страх и зависимости.

Президентът отрече информацията в сайт, че разпитваните съветници са Стефан Янев и Димитър Стоянов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кокаинът в кашони с лимони разкрива наркочадъра, опънат от началниците в ГДБОП
Кокаинът в кашони с лимони разкрива наркочадъра, опънат от началниците в ГДБОП
Прекратиха абитуриентски бал в Царево заради 7 положителни теста за COVID-19 в заведение
Прекратиха абитуриентски бал в Царево заради 7 положителни теста за COVID-19 в заведение