НОВИНИ

Прокуратурата проверява "Български пощи" заради хакерската атака

bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 18.05.2022
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Софийската градска прокуратура проверява "Български пощи" заради хакерската атака. Сигналът е за длъжностни и компютърни престъпления и неправомерен достъп до информационната система на дружеството.

Изискана е информация от службите и МВР дали и какви проверки извършват. От "Български пощи" е поискана и информация какъв е редът за изплащане на пенсиите след настъпилия срив на системата.

Главният прокурор допусна по случая да се разпитат министри, като цитираните имена в сигнала, по който работи прокуратурата, са на заместник министър-председателя по ефективно управление - Калина Константинова, която отговаря за "Български пощи" и министъра на транспорта Николай Събев заради твърденията, че той се възползва от проблемите на пощата чрез частната си фирма.

"Разпитът на хора от кабинета няма да е изключение за българската прокуратура в този мандат, ние ще съдействаме по всякакъв начин за разкриване на всякакви атаки, проблеми и престъпност", заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победа за България във втората контрола с Испания
Победа за България във втората контрола с Испания
Обрат донесе втора победа на Виктория Томова на Ролан Гарос
Обрат донесе втора победа на Виктория Томова на Ролан Гарос