НОВИНИ

Прокурорският син остава под домашен арест, реши съдът

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:02, 02.11.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Криминално
Слушай новината

Софийският градски съд реши, че мярката на прокурорския син Васил Михайлов остава домашен арест. Така искането на прокуратурата за по-строга мярка - задържане под стража, не беше уважено.

Обвиненият за три престъпления е под домашен арест от края на миналата седмица. Според свидетелски показания Васил е нарушил мярката си за неотклонение и посетил питейно заведение.

Прокуратурата поиска отново постоянен арест за бияча от Перник

Прокуратурата поиска 19-годишният боксьор отново да бъде вкаран в ареста. В съдебната зала Васил Михайлов каза, че не е нарушил мярката, а подмятането пред медиите, че е ходил на дискотека било иронично.

Разказа, че когато е имало свидетелски показания, че е нарушил мярката, всъщност е бил пуснат под домашен арест и пътувал от София към Перник, където живее. Пред блока пресякъл улицата до заведение наблизо, за да вземе ключовете от апартамента си. Там е прекарал две минути. Гривната му за проследяване е сложена на другата сутрин, няма данни да е нарушавал мярката за неотклонение.

На няколко пъти е имало технически пропуски, когато на мобилния оператор е липсвал сигнал, но съдът няма доказателства, че Михайлов е злоупотребил с това. В съдебната зала Васил каза, че много трудно преживява пребиваването си в ареста, защото не може да съжителства с престъпници и никога не е бил хора без основателна причина.

След случая с прокурорския син: Как се контролират проследяващите гривни?

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрите български джудисти ще проведат открита тренировка в петък
Най-добрите български джудисти ще проведат открита тренировка в петък
ММС ще осигури настаняването на групата от 15 млади борци от Украйна
ММС ще осигури настаняването на групата от 15 млади борци от Украйна