НОВИНИ

Прокурорският син от Перник отново е проявил агресия

Васил Михайлов се е сбил с най-малко един арестант, подпалил е и одеяло в килията си

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:05, 14.12.2023
Чете се за: 04:05 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Прокурорският син Васил Михайлов отново е проявил агресия. От Софийската районна прокуратура заявиха, че има данни, че обвиняемият се е сбил с най-малко един арестант, освен това е подпалил одеяло в килията си.

Михайлов е подсъдим за 8 престъпления - сред тях нанасяне на средна телесна повреда, хулиганство и закана с убийство.

Днес в съдебната зала беше разпитан пребития футболен треньор Румен Андонов. Нападението срещу него стана първият известен случай в публичното пространство.

Пред съда Румен Андонов разказа, че е бил нападнат от Васил Михайлов на 11 юни миналата година посред бял ден пред пернишко заведение. От удара челюстта му била счупена и три месеца се хранил със сокове.

Андонов твърди, че не е провокирал по никакъв начин подобна агресия. Мъжът помни, че на улицата прокурорският син му подвикнал, че е обидил негова братовчедка.

"Три пъти със сигурност ме удари. Мисля, че имаше бокс. Цялата ми уста е за смяна", разказа той.

Треньорът твърди, че никога преди това не е виждал Васил. Познавал баща му, на когото се обадил веднага след нападението.

"Работя с деца. Децата ми казват, че този човек, който раздава правосъдие в Перник, е идол за тях. Аз не мога да го приема това нещо. Не ме интересува абсолютно нищо. Важно е да си получи правосъдието", допълва той.

Показания даде и Красимир Григоров, който е баща на актрисата Луиза Григорова, също ударен от Васил Михайлов през май миналата година. Той се опитал да разтърве Васил и още един младеж, заради което получил удар и се озовал на земята.

"Не е срамно да си пострадал, не е срамно да си жертва на престъпление. Срамно е да вършиш такива неща, срамно е да си разрешаваш споровете чрез агресия", коментира Георги Иванов - прокурор в СРП.

В съда бяха представени видеотехнически експертизи. По снимковия материал свидетелите трябваше да разпознаят Васил Михайлов. Според защитата обаче има експертно становище, че лицата на кадрите не могат да бъдат разпознати.

"Когато се прави разпознаване по НПК, се иска преди това лицето, което ще прави разпознаване, да каже по кои белези евентуално би могло да разпознае едно лице, а не да му показваме някакви снимки и понеже те се въртят в социалните мрежи, да ги караме свидетелите едва ли не да изразяват експертно становище", каза адвокат Велин Велинов.

От прокуратурата заявиха, че имат данни, че обвиняемият отново се е сбил.

"Отново е употребил агресия спрямо други лица в ареста в Кюстендил. Това е наложило да бъде изолиран в самостоятелна килия. След като е бил изолиран, е подпалил одеяло. Наложило се е надзирателите да използват пожарогасители", разказа Георги Иванов - прокурор в СРП.

Все още не ясно с какво Михайлов е успял да запали одеялото. В момента той е в ареста по друго обвинение , свързано със заплахи за убийство на бившата си приятелка.

Свидетелските разпити ще продължат през януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария с условие към България по въпроса за Шенген
Унгария с условие към България по въпроса за Шенген
Благотворителен футболен турнир в Благоевград събра пари за четири дефибрилатора
Благотворителен футболен турнир в Благоевград събра пари за четири дефибрилатора