НОВИНИ

Проливни валежи и гръмотевични бури и в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 18.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

През нощта валежите бяха главно в северната половина от страната. До 9.00 часа сутринта най-голямо е количеството, измерено в станциите по бреговете на река Дунав.

В следобедните часове на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Със силен вятър от североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и максималните температури ще бъдат съществено по-ниски в сравнение с вчера, в повечето райони от Северна България и по Черноморието - от 15° до 20°, в София около 17°, в западните и южните райони от 21° до до 26°. След обяд валежите в Северна България, а до полунощ и в почти цялата страна, ще спрат.

През нощта облачността и в крайните южни райони от страната ще се разкъса и намалее. Сутринта на места главно по западното поречие на Дунав видимостта ще бъде намалена от мъгла. Минималните температури ще са между 4° и 8°, по Черноморието - до около 9°, а максималните - от 19° до 24°. През деня ще бъде слънчево, с повече облаци в източната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

На морския бряг ще предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са от 16° до 19°, температурата на морската вода е 15 - 17°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево време ще преобладава и в планините. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

На Балканите, временни увеличения на облачността ще има над източните и южните райони от полуострова, където в сутрешните часове все още ще има слаби превалявания.

У нас през следващите дни ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат. По-голяма вероятност за следобедни превалявания има в неделя и понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алан Пардю би напуснал ЦСКА при оферта от Англия
Алан Пардю би напуснал ЦСКА при оферта от Англия
Зрелостниците писаха по творчеството на Димчо Дебелянов
Зрелостниците писаха по творчеството на Димчо Дебелянов