НОВИНИ

Проливни валежи в източната половина от страната следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 12.10.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Валежната обстановка в страната продължава. Сумарното количество дъжд в Хасково вече е 117 литра на кв. метър, в Пазарджик – 100, в София – около 60.

Значителни ще са валежите в Източна България, където на места ще има и гръмотевична дейност.

В близките часове дъждът в Западна България постепенно ще спре, а до вечерта над отделни райони и облачността ще се разкъса. Ще бъде ветровито, с максимални температури между 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието.

През нощта северозападният вятърът по Черноморието ще се усили. Очакват се пориви до около 70 км/ч. В източната половина от страната валежите ще продължат, по-значителни в Североизточна България.

Утре над страната ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°.

По Черноморието в сутрешните часове все още ще превалява, но през деня и там ще има временни разкъсвания на облачността. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне. Вълнението на морето ще е до 2 - 3 бала.

В планините в часовете преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но през втората половина на деня и там ще се задържи по-често облачно, със слаби превалявания само на отделни места в Рило-Родопска област.

Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от градус над нулата на Алеко до 10° в Банско.

И на Балканите, до утре сутринта, в източните райони валежите ще са значителни, но ще отслабват и постепенно ще спират. Ще се задържи предимно облачно, а следобед в Гърция и Северна Македония отново ще завали.

У нас ще завали отново през нощта срещу четвъртък, първо в Южна България. Температурите ще се понижават и в планинските райони на Западна България. Над 600 - 700 метра дъждът ще се примесва със сняг. Валежи ще има и през почивните дни, в събота главно в Северна и Източна България, в неделя – все още на места в северната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авторски спектакли триумфираха на Европейския фестивал на пътуващия театър
Авторски спектакли триумфираха на Европейския фестивал на пътуващия театър
Капитанът и помощник-капитанът на "Вера Су" обжалваха мерките си
Капитанът и помощник-капитанът на "Вера Су" обжалваха мерките си