НОВИНИ

Съдът отложи искането за екстрадиция на българина, задържан заради кемпер с мигранти

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 12.10.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът в Пловдив отложи искането за екстрадиция на Тошко Тодоров в Гърция, където той е обвинен в съпричастност за трафик на нелегални емигранти.

Съдът реши, че трябва да бъдат приложени всички документи, с които българинът разполага, като доказателства по делото. Кемперът е продаден през август тази година, докато нелегалните мигранти в него са заловени в края на септември.

Според защитата, единственото доказателство за Гърция е намереният талон на кемпера, който все още се води на името на Тошко Тодоров.

В подкрепа на 64-годишния мъж дойдоха много негови приятели и близки.

Баща ми беше обявил два кемпера, те казаха, че не им трябва оборудването, тогава останахме малко учудени, свали си баща ми каквото му трябваше, купиха го, отидоха направиха договор пред нотариус, обясни дъщерята на Тошко - Стефани.

Държавата трябва да поеме някаква отговорност, защото доколкото знам много такива случаи има, които за потулени и просто не са излезли наяве. Някои хора дори може би вече са осъдени, смята сестра му Галина Толева.

Искаме да освободят един невинен човек. Писали сме жалби до омбудсмана, до министрите на правосъдието и външните работи. Оказа се, че това е доста позната схема и вървежна, каза Полина Алатинева.

България трябва да направи всичко възможно, за да може да защити гражданите си от подобни неправомерни актове на друга държава, защото за мен това е абсолютно незаконен акт, смята адвокат Гънчо Гънчев.

Репортер: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се завръща на турнира в Стокхолм
Григор Димитров се завръща на турнира в Стокхолм
Медици от Бургас излязоха на протест заради ниски заплати
Медици от Бургас излязоха на протест заради ниски заплати