НОВИНИ

Протест в Пловдив преди подновяването на делото срещу близнаците от Цалапица

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 26.03.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

В Районния съд в Пловдив днес ще се гледа делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство на тялото на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица.

Обвиненият за убийството Рангел Бизюрев е с постоянна мярка задържане под стража, след като миналата седмица беше екстрадиран от Дания. Преди началото на заседанието по делото срещу близнаците Динкови, близки на убития Димитър Малинов провеждат два протеста пред прокуратурата и пред съда в Пловдив.

"Най-голямото ни опасение е, че днес може да бъдат пуснати да се приберат в домовете си. Защо беше разделено делото от окръжна прокуратура - участниците в едно убийство, Митко е заровен 7 дни", каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов.

"Не сме съгласни с това, което излиза, с това разминаване на близнаците и на Рангел ,фаталният удар изобщо не излиза от кой е нанесен и кога е нанесен в носа на Митко. Иначе се надяваме да няма ход на делото", каза Христина Иванова.

"Настояваме за присъди такива, които са адекватни на тяхното деяние и едва ли не се опитват да го изкарат като инцидент", коментира Пейчо Малинов.

Вижте повече в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан остана без треньор след загубата от Черноморец
Балкан остана без треньор след загубата от Черноморец
Спортни новини 26.03.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 26.03.2024 г., 12:20 ч.