НОВИНИ

Проверяват сигнал за връзвани деца в педиатрията в Сливен

bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 22.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Регионални
Слушай новината

Сигнал за приети в сливенската педиатрия деца без родител и вързани за кошарите беше публикуван в социалните мрежи. Постът е на жена, която е с детето си в отделението и е станала свидетел на случващото се. От болницата е назначена вътрешна проверка.

Мария Георгиева е с детето си в педиатрията на областната болница в Сливен. Тя твърди, че част от бебетата в отделението са без родител и са вързани за кошарите. В неделя срещу понеделник е станала свидетел на нехуманно отношение от страна на медицинския персонал към приети за лечение бебета.

Връзването на бебета е практика, когато са на системи, се казва в разпространена писмена позиция на областната болница. Деца без родител се приемат, само когато майката трябва да се грижи за другите си деца. Не били редки и случаите, когато децата са оставяни в отделението с месеци след излекуването им, посочват още от болницата. Оттам твърдят, че детското отделение е изключително натоварено, с изчерпан капацитет и намален състав заради COVID-19.

Назначена е вътрешна проверка. Проверка се извършва и от други институции.

"Ние се самосезирахме. Определен е екип, който ще извърши проверка на място и ще излезем със становище относно случая на дете в риск", заяви Ваньо Матев, директор на Дирекция „Социално подпомагане" в Сливен.

До седмица се очакват резултатите от назначените проверки по случая.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат отпадане на тестването за COVID-19 на учениците
Предлагат отпадане на тестването за COVID-19 на учениците
Александър Везенков: Много хора не вярваха в мен
Александър Везенков: Много хора не вярваха в мен