НОВИНИ

ПСЖ приема Страсбург при подновяването на първенството, Меси се завръща в началото на януари

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:43, 28.12.2022
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
ПСЖ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие обяви пред медиите, че Лионел Меси ще се върне обратно в клуба в първите дни на новата година и ще започне веднага тренировки.

„След победата и празненствата в Аржентина, ние решихме, че той може да се върне след 1 януари. Меси ще се присъедини към нас на 2 или 3 януари“, обясни треньорът на ПСЖ ден преди подновяването на първенството в Лига 1.

Това означава, че нападателят няма да играе и в мача с Ланс на 1 януари. Днес ПСЖ приема Страсбург на "Парк де Пренс".

Докато Меси ще пропусне първите две срещи на парижани със Страсбург и Ланс, това не важи за Килиан Мбапе и Неймар, които се присъединиха към клуба много по-рано от очакваното. Само 10 дни след като отбеляза хеттрик на финала на световното първенство срещу Аржентина, 24-годишният нападател е готов да поведе нападението на парижани срещу Страсбург. Същото важи и за полуфиналиста от Световната купа, мароканския защитник Ашраф Хакими.

„Хакими участва във всички мачове на световното първенство и искаше да се върне, за да се присъедини към нас възможно най-бързо. Точно като Килиан, който игра много добре във всеки мач. След като разговарях с него и моя екип, решихме той да се завърне по-бързо. Това не означава, че няма да има момент, в който Килиан и Ашраф ще отделят време, за да се възстановят“, обясни наставникът.

Той коментира и завръщането на бразилския нападател Неймар и психическото му състояние, след като страната му отпадна на четвъртфиналите в Катар. Неймар получи контузия в началото на шампионата, което доведе до спекулации, че ще отсъства за целия турнир.

„Видяхме контузията му, глезенът му е подут, но той успя да изиграе последните два мача“, каза Галтие. „Той имаше време да се възстанови, беше с медицинския си екип, за да лекува контузията. Когато се върна на 22 декември, тренира нормално, без ограничения. Тренира добре. Психически е готов да играе, така че всичко върви добре”, каза Галтие.

Относно твърденията, че срещата между Мбапе и Меси може да предизвика напрежение в съблекалнята, Галтие заяви, че не очаква да има проблеми между двамата от тримата му звездни нападатели.

„Килиан имаше много добро отношение, дори след като загуби. Той беше много разочарован, но въпреки това отиде да поздрави Меси. Това е много добре за клуба и за отбора", завърши френският специалист.

Наставникът коментира и поведението на аржентинския вратар след спечелването на Световната купа.

„Поведението на Мартинез по време на финала е негово поведение. Не зависи от мен да коментирам това. За нас по-важни са отношенията между Килиан и Лео на терена, и как ще се представим в следващите мачове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да намалим риска от битови пожари по празниците
Как да намалим риска от битови пожари по празниците
Варна в топ 5 на най-подценяваните дестинации на Балканите според сп. "Форбс"
Варна в топ 5 на най-подценяваните дестинации на Балканите според сп. "Форбс"