НОВИНИ

Пуснаха движението по "Тракия" в ремонтирания участък към Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 16.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Облекчение за пътуващите към морето. Тази сутрин беше пуснато за движение платното за Бургас в ремонтирания 23-километров участък от автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.

Трафикът към морето през деня беше интензивен, но независимо от големия брой пътуващи движението се осъществява нормално. Отварянето на отсечката сложи край на километричните задръствания, които се образуваха по време на ремонта, когато движението беше пренасочено. В този период станаха и близо 20 катастрофи с материални щети и пострадали хора. В историята останаха и вълните на настилката, заради които колите се движиха с 90 километра в час.

Движението към морето беше пуснато около 8 часа тази сутрин. Часове след това все още имаше хора, които не бяха разбрали и сe чудеха от къде да минат.

Ремонтът на 23 километровата отсечка продължи почти три месеца. Подновена е изцяло асфалтовата настилка, вече ги няма и прословутите "вълни", които създаваха проблеми на шофьорите.

"Ние сме предвидили екипи на Пътна полиция, които да осъществяват контрол по този участък- от пътен възел Чирпан Изток до края на област Стара Загора", заяви главен инспектор Бончо Славов - Пътна полиция - Стара Загора.

Сега се работи ударно по платното в посока София. Подменят се мантинели и пътната маркировка.

Докато приключи ремонтът, пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел "Стара Загора" след 208-и км и след пътен възел "Чирпан- Изток" ще се излиза на магистралата. Алтернативен маршрут е и Подблаканският път.

Репортери: Таня Матева, Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар на борда на военен кораб на учението "Бриз 2021" (Снимки)
Пожар на борда на военен кораб на учението "Бриз 2021" (Снимки)
Филмът "Последно полувреме" – разказ за фалшификацията на историята и сложните отношения с РСМ
Филмът "Последно полувреме" – разказ за фалшификацията на историята и сложните отношения с РСМ