НОВИНИ

Радев: Очаквам нормална предизборна кампания, ако избегнем компроматите

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:10, 11.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Държавният глава Румен Радев заяви пред медиите, че включването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в президентската надпревара по никакъв начин не го притеснява.

Каза също, че поздравява служебното правителство и здравния министър за начина, по който се справят с ковид кризата на фона на тежкото наследство.

Няколко часа след като представители на инициативния комитет на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова внесе регистрацията им в ЦИК, държавният глава отговори на журналистически въпроси.

"Мисля, че с този ход господин Карадайъ отправя послание към своите избиратели, към членовете на своята партия, в опит максимално да ги мобилизира", коментира той кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент от ДПС.

БНТ: А опасявате ли се ,че това по някакъв начин ще отведе до отлив на избиратели от Вас?

- По никакъв начин не се опасявам. Мисля, че хората ясно разбраха какъв трябва да е утрешният ден на България.

Румен Радев пожела успех на Мустафа Карадайъ и добави, че кандидатурата на лидера на ДПС няма да се отрази на предизборната кампания.

"Мисля, че ще бъде нормална кампания, ако избегнем войната с компроматите", коментира Радев.

По думите на държавния глава компроматите никога не са спирали, а очакването му е те да бъдат изострени по време на кампанията. Коронакризата у нас бе сред коментираните от него теми.

"Наистина поздравявам служебното правителство и министъра на здравеопазването и целия му екип за усилията, които полагат, за да се справят с тази тежка криза въпреки нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазването", заяви Радев.

Държавният глава не коментира протестите на пътния бранш, а за ситуацията със заседналия кораб "Вера Су" отново подчерта, че държавата ни е била напълно неподготвена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В стабилно състояние чешкият президент остава в болница
В стабилно състояние чешкият президент остава в болница
Европол разби мрежа за онлайн измами - действала от София
Европол разби мрежа за онлайн измами - действала от София