НОВИНИ

Радев: Резолюцията на ЕП развенча пропагандната риторика на управляващите

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:56, 09.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

За държавния глава Румен Радев резолюцията на Европейския парламент за България показва, че управлението подкопава устоите на правовата държава и спира развитието на страната.

Критичната резолюция е показала, че се вихри управление, което подкопава устоите на правовата държава. Румен Радев смята, че дори Европейската народна партия частично се е разграничила и не е подкрепила управляващите.

Европейският парламент одобри резолюцията за България

Румен Радев, президент на България: Аз мисля, че тази резолюция развенча пропагандната риторика на управляващите. Показа ясно, че всъщност зад красивия лозунг за европейско развитие на България се вихри едно морално провалено управление, вихри се корупция.

Според Радев от тази ситуация може да се излезе с бързи, честни избори, които да сформират веднага нов парламент с необходимото доверие и този парламент да излъчи управление, което да отговаря на европейските принципи за прозрачност, за отчетност и за отговорност.

Така може да се върне европейския демократичен облик на България и да се върне доверието на инвеститорите, посочи още президентът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС пусна в продажба билетите за мача България - Уелс от "Лигата на Нациите"
БФС пусна в продажба билетите за мача България - Уелс от "Лигата на Нациите"
Феновете на Ботев (Пловдив) събраха над 50 000 лв. за 24 часа
Феновете на Ботев (Пловдив) събраха над 50 000 лв. за 24 часа