НОВИНИ

Радев: Службите да работят така, че да не останат неразкрити "кутии на Пандора"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:32, 07.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес трябва да стане ясно името на втория българин, участващ в журналистическото разследване за общественици и политици с офшорни смети "Пандора пейпърс". В Благоевград президентът Румен Радев коментира темата и каза, че няма конкретни очаквания кой е въпросният българин.

Очаквам българските служби и правоохранителни органи да работят така, че в България да не остават неразкрити "кутии на Пандора", заяви Радев.

По думите на президента, компетентните институции у нас трябва да полагат усилия за възстановяването на справедливостта в България и българските граждани да научват от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона.

Той коментира и предизборната кампания.

Аз съм човек на дълга, а претенцията, че са герои, оставям на други. Моят дебат е с българските граждани - водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна.

Държавният глава посочи, че очаква в настоящата напрегната обстановка да се води толерантна кампания, в която да бъдат водещи идеите, а не компроматите и най-вече всеки да има възможност да изяви себе си.

Внесоха в КЕВР предложенията за промяна в работата на енергийния пазар

Попитан за повишаващите се цени на природния газ и електроенергията, държавният глава посочи, че това е остър европейски проблем и световна тенденция.

По думите на Румен Радев, за последните 12 години предишните управляващите вместо да решават в перспектива очертаващите се проблеми в сектора, са „нокаутирали“ с безхаберие и оплитали в схеми енергийната система у нас.

„Цените за бизнеса бяха либерализирани, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха „хвърлени“ на борсата, където достъп имат само големите и то със съмнителни правила. Това удари съответно най-много малкия и среден бизнес“, заяви Румен Радев.

Държавният глава отбеляза усилията на служебното правителство в подкрепа на малките и средни предприятия, над 265 000 от които ще получат облекчение.

Президентът пристигна тази сутрин на посещение в Благоевград. Преди срещата с дейци на изкуството и културата в Областната управа, държавният глава отговори на въпроси на медиите. След областния център Румен Радев ще посети и Банско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буря в Гърция спря фериботите
Буря в Гърция спря фериботите
Моряците от кораба "Вера Су" вероятно ще поискат консулска защита
Моряците от кораба "Вера Су" вероятно ще поискат консулска защита