НОВИНИ

Радев за атентата срещу Гешев: Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 02.05.2023 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

"Всяко посегателство срещу здравето и живота на всеки български гражданин е недопустимо. Става въпрос за посегателство срещу българска институция, очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по случая и да изправят извършителите пред българския съд. Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона", коментира президентът Румен Радев след опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

Той обяви, че ще връчи първия мандат скоро.

"49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство. Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения. Отговорност на политическите сили е как се договарят в парламента - при какви условия са готови да влязат в коалиционен формат на управление", каза още Румен Радев.

Президентът участва в официалната церемония по посрещането на военния научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий" от състава на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" след неговата първа експедиция до Антарктида.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серина Уилямс очаква второто си дете
Серина Уилямс очаква второто си дете
Националите по плуване започнаха подготовка в Бургас
Националите по плуване започнаха подготовка в Бургас