НОВИНИ

Радомир Чолаков, ГЕРБ: Новина е, че нашият сигнал срещу кабинета "Петков" не е докладван на вътрешния министър

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 24.08.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

В "Още от деня" Радомир Чолаков от ГЕРБ изрази недоумение защо сигналът на ГЕРБ срещу кабинета "Петков" не е докладван на вътрешния министър Иван Демерджиев.

"Новина е, че сигналът ни по повод газа и сделките с посредниците, подаден от мен и Делян Добрев на 8 юни до ДАНС и до МВР, не е докладван на служебния министър Иван Демерджиев и ние отново входирахме в МВР писмо до г-н Демерджиев, което явно също не му е докладвано, с което го питаме докладван ли е нашият сигнал на основания чл. 205 от НПК за евентуално извършени престъпления във връзка със сделките с газа", каза Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Според него по времето на Бойко Рашков не е работено по този сигнал. Чолаков показа и схема на сделката с газовите посредници, която днес се разпространява в социалните мрежи.

Делян Добрев, ГЕРБ: 180 млн. евро сме надплатили за руски газ през посредници за 3 месеца

"Това, което се случи с доставките на газ, е безпрецедентно. Трима или четирима човека, по моя преценка, са взимали решенията във връзка с договореностите с "Газпром" от февруари месец насам. Тези 3-4 души са решили, че няма да има договор с "Газпром" след като изтече сегашният. След това са решили, че няма да се разплащат по начина, по който "Газпром" искат. Знаейки, че няма да има нов договор за газ, няма да се разплащаме с "Газпром", т.е. доставките ще бъдат спрени, и не са договорирали алтернативен газ. Или тези няколко души са взели пари, за да го извършат това, защото това е стопанско престъпление, или са руски агенти или са "оформени глупаци. Понеже не допускаме, че те са оформени глупаци, са или първото, или второто, или първото и второто взети заедно", каза Радомир Чолаков.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С близо 900 млн. лева са намалели активите в универсалните пенсионни фондове за половин година
С близо 900 млн. лева са намалели активите в универсалните пенсионни фондове за половин година
Сняг в Австралия зарадва децата в края на зимата
Сняг в Австралия зарадва децата в края на зимата