НОВИНИ

Радослав Янков пред БНТ: Готов съм за стартовете в Криница, дано трасето е твърдо (ВИДЕО)

"Успяхме да направим тренировки на сняг вкъщи и сме готови за предстоящите състезания", заяви сноубордистът

Радослав Янков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 20.02.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков разкри в интервю за Българската национална телевизия, че се намира в добра форма въпреки отменените два старта от календара на Световната купа.

"Успяхме да починем. Януари беше доста натоварен с много стартове и пътувания, но заради отложения старт в Канада се наложи да останем дълго време вкъщи. Успяхме да направим тренировки на сняг и сме готови за следващия старт", сподели българинът.

Неговият треньор Георги Атанасов също коментира дългата пауза в календара, като самият той не счита, че тя се е отразила сериозно на спортната форма на носителя на големия Кристален глобус в паралелните дисциплини за сезон 2015/16.

"Това е ритъмът, в който влизаш. С тези паузи лека по лека излизаш, но смятам, че след този интензивен януари за нас беше добре да вземем въздух и да се насочим към следващия старт. Никой не е радостен от това, че отпадат стартове, защото това е още един шанс за класиране и представяне, но това е спортът", заяви Атанасов.

Пред нашата камера Радо Янков сподели още очакванията си за предстоящите надпревари в полския курорт Криница, който за пръв път ще приеме стартове от Световната купа. Състезанията са този уикенд (24 и 25 февруари) и ще може да ги наблюдавате и в двата дни от 14:00 часа българско време по БНТ 3!

"Видяхме трасето там. Виктор Гичев, който беше рейс директор на стартовете в Пампорово, ще бъде в Криница и ще подготвя трасето. Той ще ни дава информация, ние заминаваме утре за Полша. Надяваме се трасето да е твърдо, за да не се налага да хвърлят прекалено много препарати. Дано няма и дъжд, тъй като имаше такива прогнози", каза българският сноубордист.

"Винаги се стремя да карам максимално добре, да изпълня потенциала си. Не си поставям определена цел като класиране, защото е безсмислено. Ще се опитам да направя това, което съм показвал на тренировките", завърши Радослав Янков.

Цялото интервю със сноубордиста ни и Георги Атанасов вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков бе отличен с приз "Сребърен сокол" за проявени характер и мъжество
Радослав Янков бе отличен с приз "Сребърен сокол" за проявени характер и мъжество
Тагарев за ротацията: Към момента нямам покана или насрочена среща с Мария Габриел
Тагарев за ротацията: Към момента нямам покана или насрочена среща с Мария Габриел