НОВИНИ

Радослав Янков бе отличен с приз "Сребърен сокол" за проявени характер и мъжество

"Световната купа в Пампорово наистина беше много емоционална", заяви той по време на награждаването

Радослав Янков
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:04, 20.02.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заминава в сряда за Полша за следващото си участие в стартовете от Световната купа.

"Добрите резултати, разбира се, че ми дават увереност. Смятам, че мога да продължа още няколко години да се състезавам и ще опитам да поддържам подобно високо ниво", коментира Янков, който бе отличен с приз "Сребърен сокол" за проявени характер и мъжество след силното си представяне на Световната купа по сноуборд в Пампорово, а треньорът му Георги Атанасов получи наградата за номер 1 за месец януари в традиционната анкета на спортните редакции в България.

"Благодаря за признанието и оценения труд. Световната купа в Пампорово наистина беше много емоционална. Благодаря и за оценката за моя треньор, тъй като един спортист не е сам, а има екип зад гърба си, който се бори заедно с него за постигането на резултатите. Казах, че съм щастлив човек, защото знам през какво преминах в последните години. Доста време имах проблеми с кръста, които не отминаваха. В нашия спорт това е най-уязвимото място и се наложи операция. Затова преоценявам всичко, което ми се случва в момента. Наистина съм щастлив човек. Когато стане родител, допълнително се осмисля живота на един човек", заяви Радослав Янков.

Треньорът Георги Атанасов се присъедини към мнението, че Световната купа в Пампорово е била специално събитие. "Винаги съм казвал, че работим не за награди, а за емоцията, която преживяваме. Беше наистина страхотно състезание и емоция. Надявам се да продължаваме да радваме хората", добави Атанасов.

След отменени два старта от календара на Световната купа Янков коментира, че все пак е успял да направи добри тренировки на сняг предвид условията, а Атанасов разкри, че от Полша Виктор Гичев го е уверил, че засега в Полша има достатъчно сняг, а домакините работят по осигуряването на състезанието. Възможно е последният старт за сезона в Германия да бъде отменен, но ако това се случи Радослав Янков може да участва в състезание от по-нисък ранг в Швейцария.

"Всеки се опитва да се нагажда спрямо новата програма. Това са нормални неща от професионалния спорт", каза още Радослав Янков по повод промените в програмата на стартовете от Световната купа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 300 боксьори се качват на ринга в Плевен
Близо 300 боксьори се качват на ринга в Плевен
Радослав Янков пред БНТ: Готов съм за стартовете в Криница, дано трасето е твърдо (ВИДЕО)
Радослав Янков пред БНТ: Готов съм за стартовете в Криница, дано трасето е твърдо (ВИДЕО)