НОВИНИ

До 20° в края на седмицата

Слънчево и все по-топло време

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 20.02.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Без съществена промяна са температурите и тази сутрин спрямо вчера - минималните в повечето райони са положителни: +6° е най-високата в Пловдив, в София след 0° вчера тази сутрин беше 3. Градус под нулата остана в Шумен, Добрич и Кюстендил.

И при максималните температури не се очаква промяна - ще са между 8° и 13°, в София около 8°, малко по-ниски по Черноморието. Облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места в планинските райони слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който през нощта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. На отделни места все още слабо ще превалява дъжд, в планините сняг. Минималните температури утре ще са между минус 1° и 4°, в София около 1° над нулата.

Максималните слабо ще се повишат и ще са между 9° и 14°, в София около 10°. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и постепенно ще намалява. Ще духа слаб западен вятър, след обяд в Дунавската равнина до умерен.

По-често облачно ще бъде утре и по Черноморието, на места със слаби валежи от дъжд. По-късно след обяд и там облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Предимно облачно ще бъде в планините, на места със слаби превалявания от сняг, под 1000-1200 метра от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат около нулата.

И на Балканите облачността ще се задържи значителна, на отделни места със слаби валежи от дъжд, на повече места в Гърция, а в планините ще превалява сняг.

У нас в близките три дни ще преобладава слънчево време. До края на седмицата температурите постепенно ще се повишават и в петък и събота в цялата страна минималните ще са положителни, а максималните около и над 15°, на отделни места до 20°. Ветровито, с валежи само на отделни места, но все така топло за периода, ще бъде отново времето в неделя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортинг Лисабон победи Морейрензе и настигна Бенфика на върха в класирането
Спортинг Лисабон победи Морейрензе и настигна Бенфика на върха в класирането
Комисията по казуса с Нотариуса си даде срок от три месеца, за да разследва има ли намесени магистрати
Комисията по казуса с Нотариуса си даде срок от три месеца, за да разследва има ли намесени магистрати