НОВИНИ

Райо Валекано отново е част от испанския елит

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:44, 21.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
райо валекано отново част испанския елит
Слушай новината

Отборът на Райо Валекано официално се завърна в Ла Лига и през сезон 2021/22 отново ще бъде измежду най-добрите отбори в испанския футболен шампионат.

Мадридчани ознаменуваха завръщането си в елита на Испания след успех с 0:2 срещу Жирона в решителния плейоф за промоция.

Така футболистите на Андони Ираола преодоляха загубата с 1:2 в първия мач от каталунския тим и отново ще бъдат част от Ла Лига след сезон 2018/19.

И двете попадения за успеха на Райо дойдоха преди почивката и бяха дело на Алваро Гарсия Ривера, който откри в 7-та минута и Оскар Трехо в добавеното време.

В 56-та минута обаче играчите на Ираола трябваше да се лишат от Емилиано Веласкес, който бе изгонен с директен червен картон.

Въпреки това, до края мадридчани удържаха аванса си и си спечелиха промоция за елита на Испания на пук на всички проблеми, които имаха през кампанията.

През годината в тимът беше константно раздиран от контузии, а освен това имаше проблеми с неизплатени заплати на футболистите, както и скандали с феновете заради липса на компенсации със сезонните билети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още не е ясно колко големи са щетите от пороя в Лом
Още не е ясно колко големи са щетите от пороя в Лом
Юсейн Болт стана баща на близнаци (СНИМКА)
Юсейн Болт стана баща на близнаци (СНИМКА)