НОВИНИ

Рашков: Има натиск върху работници за кого да гласуват, за да останат на работа

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:48, 24.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Политика
Слушай новината

За втори ден публично министърът на вътрешните работи алармира за опити за влияние върху изборния резултат през юли. Днес той отново засегна въпроса по време на брифинг на Националната комисия за борба с трафика на хора, на която е председател. По думите на Бойко Рашков се упражнява натиск върху избиратели от определени политически сили, без да ги назовава.

Според вътрешния министър Бойко Рашков има хора с огромно желание да влязат в парламента, дори с цената на престъпления, в това число и натиск върху избиратели.

"Било представители на фирми с по-голям брой работници и служители, където едва ли не поставят в зависимост оставянето на работа на хората от това за кой ще гласуват, било притискане на някои български граждани от известни етноси със същата цел. Т. е. някой иска да управлява държавата, укривайки волята на хората", каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Вътрешният министър заяви, че по този начин се създава опасност в парламента да влязат хора, които не са получили достатъчна подкрепа от избирателите. Той прогнозира, че опитите за влияние върху вота ще продължат.

"Вероятно тези процеси ще се задълбочат, имам предвид старанието, усилията, стремежа на някои да стимулират граждани да гласуват не в съответствие с волята им, а на основата на нещо друго, което деформира изборите", каза министър Рашков.

Служебният министър увери, че Министерството на вътрешните работи ще упражни правомощията си, за да противодейства на порочните практики.

Бойко Рашков заяви още, че се разследват 14 трансплантации, извършени в болница "Лозенец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 11 МИР - Ловеч
Предсрочни избори: Лидерските битки в 11 МИР - Ловеч
Гергана Топалова загуби в Чарлстън
Гергана Топалова загуби в Чарлстън