НОВИНИ

Бойко Рашков: Разследват се 14 трансплантации, извършени в болница "Лозенец"

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
10:07, 24.06.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Българските власти са се свързали с Молдова, за да бъдат издирени хора, които са идвали в България, за да станат донори. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той посочи, че в момента тече разследване във връзка с 14 трансплантации в болница "Лозенец".

"В момента тече разследване във връзка с 14 трансплантации в Правителствена болница. Материалите ми бяха изпратени от здравното министерство, започна разследване. Първоначалните данни са, че са извършени груби нарушения на закона и на медицинската практика. Как ще се развие разследването, не мога да прогнозирам, но първоначалните данни са, че трябва да се идентифицират виновните лица и да бъдат предадени на прокуратурата. За изясняването на някои факти е установен контакт с представители на Молдова, които да съдействат за установяването на лица, явили се като донори в България", каза Рашков.

За рокадите в службите и отстраняването на директора на полицията в Пловдив министър Рашков коментира:

"Както няколко ръководители на служби след встъпването на служебното правителство излязоха в дългосрочен неплатен отпуск, в Пловдив директорът излезе в отпуск по болест, сега е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради наличие на основания по отношение на него е започнало дисциплинарно производство. Временно е назначен друг директор. В Пловдив се работи нормално и без да бъде ръководен от излезлия по майчинство Рогачев. Задържани са няколко служители на районно управление там, по обвинение в извършване на престъпления, с което са опетнили професията. И е много странно да излезе в дългосрочен отпуск", каза Рашков.

Министърът на вътрешните работи информира още, че има натиск върху работници за кого да гласуват на предсрочните избори, за да останат на работа. Вижте повече ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадат маските на открито в Гърция и Испания
Отпадат маските на открито в Гърция и Испания
В Обзор протестират срещу спряно обслужване от Община Несебър
В Обзор протестират срещу спряно обслужване от Община Несебър