НОВИНИ

Ръст на новите случаи в Пловдив - сред заразените са и три бебета

bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 18.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
Здраве
Слушай новината

Висок ръст на новите случаи на коронавирус в Пловдив. Три бебета са сред новозаразените.

Доц. Кунчев: Нарастването на заразените с COVID-19 ще продължи в следващите седмици

Едно дете е на интензивно лечение в болница. В Пловдив днес беше свикан Областният оперативен щаб.

Спира се плановият прием в болничните заведения на територията на Пловдив и областта. Това реши Областният оперативен щаб. Причината е влошаващата се епидемична обстановка. Новите положителни случаи на коронавирус в Пловдив и областта за последното денонощие са 737. От областната управа са изискали от кметовете на всички населени места на територията на областта справка на предстоящите масови мероприятия. За момента те няма да бъдат отменяни, но ще бъдат провеждани при засилен контрол.

От Регионалната здравна инспекция започват да водят статистика на болните ученици по възрастови групи. Плановият прием ще бъде преустановен в четвъртък.

Рекордни данни: Близо 10 000 са новите случаи на коронавирус у нас

"Очакванията са в кратък период от време епидемиологичната обстановка да продължи да се влошава и то в негативен план и се налага преустановяване в лечебните заведения за болнична помощ на плановия прием на територията на област Пловдив", заяви Йордан Иванов, областен управител на Пловдив.

"19-те лечебни заведения на територията на област Пловдив разполагат с достатъчно ресурс както по отношение на свободни легла, така и на персонал. Заетостта на нашите легла е около 50%. Това, което ни притеснява и заради което ще ограничим плановия прием е наистина да не се получават сътресения в обслужването, тоест лекари и медицински сестри от едни отделения да могат да подкрепят колегите си, които работят в Ковид отделения", допълни Сийка Димчева, директор РЗИ-Пловдив.

123 са местата за интензивно лечение на територията на болничните заведения в Пловдив и областта, от тях заети в момента са 68.

Репортер: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков ще подпише заповед за удължаване на междусрочната ваканция
Денков ще подпише заповед за удължаване на междусрочната ваканция
Срещата Петков - Ковачевски: За какво се договориха двамата премиери
Срещата Петков - Ковачевски: За какво се договориха двамата премиери