НОВИНИ

Разглеждат се 5 терена за новата детска болница

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:48, 01.11.2022 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
Здраве
Слушай новината

Разглеждат се 5 терена за изграждане на детска болница и Министерският съвет полага усилия още утре да се вземе решение за изграждането ѝ.

Според служебния министър Асен Меджидиев е много важно да има национална детска болница, която според него е стратегически обект за България, за да може да бъде осигурено модерно лечение на децата, както в цяла Европа.

Здравният министър не пожела да съобщи кой терен са предпочели, нито да потвърди дали за болницата е избран терен в Горна Баня.

"Разглеждаме ги на максимално експертно ниво, и от гледна точка на чист въздух и от гледна точка на комуникация с транспорт, и от гледна точка на това да има зелени площи за децата. После, нашите желания са не само детска болница, а и до нея да има хотел за родителите, тъй като тя ще бъде национална. Отделно да има рехабилитационен център за децата, пак в отделна сграда, да има възможност за паркиране, да бъде добре комуникативна. Те са много изискванията, закова казвам – когато правим една детска болница, трябва да бъде по най-високите европейски стандарти", каза Меджидиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално пред БНТ: Украинката, която създаде доброволчески стартъп в помощ на войниците
Специално пред БНТ: Украинката, която създаде доброволчески стартъп в помощ на войниците
Светлана Каменова: Има още какво да покажа
Светлана Каменова: Има още какво да покажа