Разкриват ново ковид отделение в Благоевград, болните се увеличават

от БНТ
07:48, 04.03.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Увеличава се броят на заразените с коронавирус в Благоевград. Все повече са случаите на хора, които се нуждаят от болнична помощ. От началото на седмицата в МБАЛ Благоевград е разкрито още едно ковид отделение, с което отделенията за лекуване на пациенти с коронавирус стават общо три.

14 души са новозаразените за последното денонощие в Благоевград. От РЗИ отчитат сериозен ръст за последната седмица, расте и броят на хоспитализираните, които в момента са 40 души.

Директорът на Многопрофилната болница в града коментира пред БНТ, че ситуацията е спокойна - на този етап има достатъчно медикаменти, включително ремдесивир за лечение на болните, както и медицински персонал.

От два месеца се говори за ваксини, ваксинация, отваряне на заведения... Всъщност болестта си върви, започва увеличаване - трета вълна. Това заяви пред БНТ д-р Петър Георгиев, управител на Белодробната болница в Благоевград.

В момента в лечебното заведение са настанени 10 пациенти, състоянието им е от тежко към средно тежко.

Той прогнозира, че след отварянето на заведенията ще се увеличи броят на новозаразените с коронавирус. Според него, трябва да се вземат мерки, за да не се стигне до кризата от края на ноември.

Вижте повече подробности във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Момеков: Колкото и гадно да звучи - мненията против ваксините трябваше да бъдат потискани
Проф. Момеков: Колкото и гадно да звучи - мненията против ваксините трябваше да бъдат потискани
Защо болницата в Бургас спря плановите операции
Защо болницата в Бургас спря плановите операции