Разпитаха журналиста Слави Ангелов за побоя - какво свидетелства

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:24, 18.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В Специализирания съд започна разпитът на Слави Ангелов по делото за побоя над него.

Журналистът разказа как във вечерта на нападението, след като е заключил колата си и е тръгнал към дома си, първо е се е разминал със свой съсед, а след това е видял мъж, висок около 1,80 м, облечен с черен клин и черни шорти, със спортно телосложение.

Нападателят е бил с бяла маска на черни черепи и това е било последното, което журналистът е видял преди да получи тежки удари в главата, от които е загубил съзнание.

Няма спомени от останалите удари по тялото му. Разбира, че кракът му е счупен, след като изпитва силна болка, опитвайки се да стане, когато вече му е оказана помощ от други хора.

Слави Ангелов с коментар след първото заседание за побоя срещу него

В последните месеци преди нападението журналистът не е имал заплахи и предупреждения.

В съдебната зала той беше попитан дали е имал публикации, свързани с конфликта между братя Найденови и подсъдимия Васил Божков. Слави Ангелов отговори, че е писал, че спорът между Божков и Найденови изглежда търговски, но държавата трябва да реагира.

Адвокат на подсъдимите попита дали в същия период е писал коментар за други лица, той отговори, че не е. Уточни, че е писал коментари по злободневни теми, които може да са засегнали някого.

По делото на този етап са събрани доказателства само за физическите извършители на побоя. Няма доказателства за това кой и защо е поръчал този побой. Разпитите на свидетели ще продължат на 1 април.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Опасна близост: Ентусиасти заснеха кадри от изригващ вулкан
Опасна близост: Ентусиасти заснеха кадри от изригващ вулкан
Как се опазва здравето на децата и на персонала в условията на COVID-19
Как се опазва здравето на децата и на персонала в условията на COVID-19