НОВИНИ

Разширява се кръгът на заподозрените за убийството на Пейо Пеев

От МВР очакват прокуратурата да промени мярката на Габриела в задържане под стража

Виктор Борисов
от Виктор Борисов
17:23, 25.01.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

МВР подозира, че Габриела и майка й, задържани за убийството на Пейо Пеев в София, имат съучастници и да ги укриват. Това съобщи в ''Денят започва'' главният секретар на МВР Живко Коцев. И допълни, че очаква от прокуратурата да промени мярката на Габриела от домашен арест, в задържане под стража. Жената е оставена в дома й, за да се грижи за децата си.

От полицията подозират, че в убийството на 44-годишният Пейо Пеев може да са замесени и други хора, освен жена му и майка й.

"Имаме подозрения, че са замесени и други лица по този повод е образувано и отделно досъдебно прозиводство за лично укривателство под надзора на Районна прокуратура. Така че изясняваме абсолютно всички факти, търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, броя на участниците в това брутално престъпление", заяви Живко Коцев, главен секретар на МВР.

Главният секретар е изгледал и записите от охранителните камери, заснели действията на двете жени в нощта на убийството.

"Наистина записът е смущаващ в рамките на около 3 минути", уточни Живко Коцев, главен секретар на МВР.

Живко Коцев отказа да разкаже повече за видяното, но уточни, че кадрите са нелицеприятни. И заяви, че очаква домашният арест на задържаната Габриела Славова да бъде променен, тъй като първоначално се е смятало, че е по-добре да си е у дома, за да се грижи за децата си.

"Аз очаквам колегите от прокуратурата да протестират нейната мярка и да поискат по-тежката, а именно задържане под стража".
- Но първоначално е имало други изгледи?
"Да, факт е, към онзи момент обстоятелствата са такива, че определена нелека мярка - домашен арест, с идеята да се грижи за детето си", посочи главният секретар на МВР.

Живко Коцев още веднъж потвърди, че двете деца са изведени в сигурна семейна среда.

"Спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за отглеждане на родителите на Пейо", увери главният секретар на МВР.

Междувременно бившият депутат от Продължаваме промяната Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на по-малкото дете излезе с емоционален пост във Фейсбук. В него той признава, че го е било страх за живота на 4-месечното бебе и благодари на майката на убития Пеев, че се грижи за децата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на с. Динката на протест срещу кариера за инертни материали
Жители на с. Динката на протест срещу кариера за инертни материали
Датски съд е одобрил екстрадицията на обвинения в убийството в Цалапица
Датски съд е одобрил екстрадицията на обвинения в убийството в Цалапица