НОВИНИ

Развръзка на убийството с брокерката от Бургас: Става дума за масов убиец

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 27.08.2021
13265
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Развръзка по случая с изчезналата брокерка от Бургас Теодора Бахлова. ДНК експертиза потвърди, че останките от тяло, които преди дни бяха открити в бургаските гробища, са именно нейни. Случаят е свързан и с убийството на 28-годишния Юмер Мехмед отпреди две седмици. Според прокуратурата в Бургас става дума за масов убиец.

За двете убийства е привлечен един и същи обвиняем - бургаският бизнесмен Станимир Рагевски. По идентичен начин с този на Юмер, Теодора Бахлова е била убита, след това разчленена и захвърлена.

Според близки на брокерката тя и Рагевски са имали бизнес отношения преди години. Полицията уточнява мотивите за убийствата, а междувременно днес стана ясно, че е привлечено и друго лице за съучастничество.

В края на октомври миналата година брокерката Теодора Бахлова изчезва безследно. Именно тогава е извършено и убийството ѝ, смятат разследващите.

"Тялото е било повече от три месеца престояло в киселина, в съд и поради тези химически сложни процеси на разлагане експертите много трудно са успели да извлекат годен ДНК материал", заяви Йовита Григорова, заместник-апелативен прокурор на Бургас.

Теодора Бахлова е застреляна в необитаемо жилище, за което обвиняемият Рагевски е имал ключ, а след това тялото ѝ е заровено в бургаските гробища.

В 12-и квартал в гробищния парк са открити части от тялото на Теодора Бахлова.

Привлечен като обвиняем ще бъде и Деян Дичев, който помогнал на Рагевски да скрие трупа на Юмер Мехмед от бандата на Митьо Очите. В заведение на Дичев е открито и оръжието на убийството. Все още полицията разследва причините и за двете убийства, които са свързани.

"Както по отношение на финанси, както по отношение на имоти, да го наречем, така и по други такива", допълни старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР-Бургас.

"В заключение можем да кажем, че имаме един масов убиец", каза още Йовита Григорова.

Строителният предприемач Станимир Рагевски може да получи наказание до 20 години затвор за всяко от убийствата. Съучастникът му до 5 години.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП (ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)
Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП (ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)
Капацитетът за прием на бежанци е запълнен на около 30%
Капацитетът за прием на бежанци е запълнен на около 30%