НОВИНИ

Реакции на опозицията след предложения кабинет

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:46, 19.03.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента. В 16.15 часа днес номинираната за министър-председател връчи папката на Румен Радев и обяви проектосъстав на Министерския съвет.

От "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" не са съгласни с предложения от Мария Габриел състав на кабинет.

Какви са политическите реакции на опозицията?

  • Костадин Костадин - лидер на ПП "Възраждане"

"ГЕРБ на практика извършиха политическо убийство. Те убиха ПП-ДБ. На практика Борисов разполага с пълната власт, но формално я споделя с ПП-ДБ. Подозирам, че следващото нещо, което ще се случи, тъй като тази формация вече потъва под десетте процента, е на следващите европейски избори да има тежка преференциална битка между хората от ПП и ДБ. Те ще се самоизбият. Не вярвам, че тази формация ще оцелее през следващите шест месеца. Както не вярвам, че това правителство ще изкара до есента".

  • Христо Проданов, "БСП за България"

"Ако утре гласуват този кабинет, този неприемлив кабинет, това означава поредно предателство спрямо техните избиратели. Може да са се договорили да гласуват, но и в двата варианта това лош вариант за българските граждани. ПП-ДБ са много разделени и това самите вие го знаете, така че може част от тях да излязат, може и част от депутатите да не влязат, така че да се гласува това правителство, а после да се обърнат ролите - едните да се правят на опозиция, както беше досега, но всички са в кюпа. Разпределиха порциите за пореден път".

  • Тошко Йорданов, ИТН

"Наблюдаваме изключителен фарс, който е унизителен за всеки български гражданин. Това, което демонстрират двете политически е унижение, подигравка с избирателите. Прилича на мафиотсска битка между двата клана кой да рекетира квартала, без да питат квартала съгласен ли е. Имам въпрос - след като не зависи от ИТН, нито съставянето, нито развалянето на правителството, кой сега е виновен?".

Екип на БНТ: Айше Сали, Зоя Велинова, Иво Никодимов, Мая Димитрова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОК обвини Русия в политизиране на спорта
МОК обвини Русия в политизиране на спорта
Ламонт Марсел Джейкъбс се завръща на пистата през месец април
Ламонт Марсел Джейкъбс се завръща на пистата през месец април