НОВИНИ

Реал Сосиедад прекърши РБ Залцбург с два гола преди почивката

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:41, 03.10.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
реал сосиедад прекърши залцбург два гола почивката
Слушай новината

Отборът на Реал Сосиедад постигна първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига, след като в двубой от втория кръг надигра с 2:0 като гост австрийския Ред Бул Залцбург.

За баските това бе и първи успех в най-престижната европейска клубна надпревара след 20-годишна пауза, като за последно "бяло-сините" печелят с 2:1 при визита на Галатасарай през 2003-а година.

Иначе тази вечер в Залцбург футболистите на Иманол Алгусаил започнаха мотивирано и още в 7-ата минута откриха резултата след технично изпълнение на Микел Оярсабал.

Още преди да е изимнал половин час игра гостите от Испания вече водеха с 2:0, като този път голът дойде след образцова контраатака, завършила с попадение на Браис Мендес.

След почивката домакините от РБ Залцбург опитаха да реагират и в 48-ата минута Роко Шимич падна в наказателното поле, което накара главния съдия Бартош Франковски да отсъди дузпа в полза на домакините.

Впоследствие обаче полският арбитър бе привикан да разгледа наново цялата ситуация и всъщност видя нарушение на Шимич срещу вратаря Алехандро Ремиро.

В крайна сметка дузпата в полза на "биковете" беше отменена, а през цялата втора част те така и не намериха път към вратата на гостите и така двубоят завърши с победа за Реал Сосиедад.

С успеха испанците временно оглавиха подреждането в тази група "D" с актив от 4 точки, докато Ред Бул Залцбург остава на 2-то място с 3 пункта.

По-късно тази вечер предстои и дербито в групата между съставите на Интер и Бенфика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат се 580 млн. лв. за ремонт на детски градини, училища и студентски общежития
Отпускат се 580 млн. лв. за ремонт на детски градини, училища и студентски общежития
Илиян Радулов започна с победа на турнир в Испания
Илиян Радулов започна с победа на турнир в Испания