НОВИНИ

Редица държави продължават с облекчаване на мерките

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:16, 01.05.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Опитите за връщане към нормалния живот по света продължават - от днес се очаква да се подновят круизните плавания в Италия. Полша разрешава спортуването на открито и закрито.

От днес до 11 май ще почиват в Русия - властта реши, че ще слее 1 май - Празника на труда и 9 май - Денят на победата. Един от основните аргументи е ограничаване на разпространението на коронавируса.

В Ливърпул, Великобритания, започна поредният експеримент - двудневен музикален маратон, с участието на 5000 души, без социална дистанция и спазване на мерки. Присъстващите обаче са с отрицателни PCR тестове, идеята е да се види какво ще се случи със заболеваемостта.

В десетки градове в Германия пък са планирани протести срещу мерките. Изявление за нивото на пандемията направи и генералният директор на Световната здравна организация.

"Броят на заразените намалява за четвърта поредна седмица. Намалява и броят на хоспитализираните и на смъртните случаи. Това е добра новина и се надяваме тази тенденция да продължи. Но пандемията ни научи, че никоя държава не бива да сваля гарда.", каза Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС запазва правото си на мерки в отговор на действията на Русия
ЕС запазва правото си на мерки в отговор на действията на Русия
Опашки за ваксини пред ВМА и в днешния ден
Опашки за ваксини пред ВМА и в днешния ден