НОВИНИ

Летни температури в първия ден от месец май

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 01.05.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде още по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури между 26 и 31 градуса, по Черноморието - малко по-ниски.

Ще бъде слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, след обяд главно над западните райони ще се развие и купеста и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

По Черноморието ще е с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 21 до 25 градуса. Температурата на морската вода е 12° - 13°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините ще е с разкъсана висока облачност, след обяд над западните райони - купеста и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В неделя времето ще се задържи топло за началото на май с максимални температури между 27 и 32 градуса. Вятърът ще е слаб, от юг. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, не са изключени и изолирани краткотрайни валежи.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, с него ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижат. Ще има по-значителни увеличения на облачността и по-късно през деня и през нощта срещу вторник на места, главно в планинските райони и Източна България, ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Във вторник облачността ще е променлива, често значителна. Ще има и валежи, на повече места в Южна България. Вятърът ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а максималните - между 17° и 22°.

В сряда облачността ще е променлива, намаляваща до предимно слънчево. Сутрешните температури ще са малко по-ниски, но дневните ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
652 нови случаи на коронавирус у нас за денонощието
652 нови случаи на коронавирус у нас за денонощието
Мощен взрив на кола бомба в Афганистан, най-малко 30 са убити, 60 са ранени
Мощен взрив на кола бомба в Афганистан, най-малко 30 са убити, 60 са ранени