НОВИНИ

Регионалното министерство е готово да поднови плащанията към пътностроителните фирми

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:57, 08.08.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Регионалното министерство е готово да поднови плащанията към пътностроителните фирми, спрени в последните 7 месеца по големите инфраструктурни проекти. Средствата са за лотовете 1, 2 и 3 на магистрала "Хемус", както и пътя "Видин - Ботевград".

Това стана ясно след среща между новия служебен регионален министър Иван Шишков и пътностроителния бранш. Според министър Шишков зимно почистване по всяка вероятност ще има. В следващите 10 дни ще бъдат обявени търгове за пътна поддръжка през зимата

След срещата стана ясно още, че пътните фирми са се отказали от искането си държавата да им изплати около 720 милиона за свършена досега работа. Според пътния бранш реалната възможност в момента е след преструктуриране на текущия бюджет на АПИ да им бъдат изплатени 200 милиона от тези 720 милиона по договори за текущ ремонт и поддръжка.

"Постигнахме разбирателство за по-големите обекти, по които, разбрах днес, не е плащано в последните 7 месеца, да направим всичко възможно в рамките на нормалното там, където има извършено строителство, защото "Хемус" 1, 2 и 3 се строят, да бъде направено всичко възможно да бъде платено така, че да не се забави строителството на големите инфраструктурни проекти", каза Иван Шишков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
57 катастрофи само за миналата година в Кресненското дефиле
57 катастрофи само за миналата година в Кресненското дефиле
Още един пожар пламна в района на Несебър на метри от жилищни сгради (СНИМКИ)
Още един пожар пламна в района на Несебър на метри от жилищни сгради (СНИМКИ)