НОВИНИ

Рейтингът на Хари и Меган се срина след скандалното интервю

рейтингът хари меган срина скандалното интервю
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:30, 13.03.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Още
Слушай новината

Интервюто, което принц Хари и Меган Маркъл дадоха на Опра Уинфри, е тема номер едно през цялата седмица във Великобритания. Обществеността е разделена, но изглежда повечето обвиняват двойката за конфронтацията с монархията.

Изповедта пред телевизионните камери шокира британското кралско семейство и според анкета на YouGov Меган и Хари никога не са били с толкова ниско одобрение.

48% от анкетираните имат отрицателно мнение за Хари, а само 43% имат положително. За първи път в историята по-малкият син на Чарлз има толкова слаба подкрепа на Острова. Почти 60% от анкетираните имат отрицателно мнение за съпругата му Меган и само един от трима британци я подкрепя.

Има и видима пропаст между поколенията, когато става въпрос за подкрепа на Меган и Хари, от една страна, и монархията, от друга. Младите хора на възраст под 24 години са убедително на страната на двойката, докато тези на възраст над 65 години подкрепят предимно кралицата.

Елизабет II е членът на кралското семейство с най-голяма подкрепа от британците, цели 80%.

Мнозинството от две трети все още подкрепя монархията по принцип и само 25% от анкетираните искат да променят съществуващия модел.

Още за отзвука след скандалното интервю вижте в коментара на Мариана Хил в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов и още четирима евролидери призоваха за дискусия относно доставките на ваксини
Премиерът Борисов и още четирима евролидери призоваха за дискусия относно доставките на ваксини
Военен самолет се разби в Казахстан, 4 души са загинали
Военен самолет се разби в Казахстан, 4 души са загинали