Рекордьор! Изписаха леля Здравка след 65 дни в реанимация заради COVID-19

от БНТ
18:46, 28.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Животът
рекордьор изписаха леля здравка дни реанимация заради covid

75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред болните от COVID-19. Престоят й в реанимацията на УМБАЛ „Света Анна“ - София е точно 65 дни, от които цели 33 дни тя е била на апаратно дишане.

За 75-годишната Здравка вече сме ви разказвали в рубриката "След новините" по БНТ.

Днес пациентката беше изписана в добро състояние, съобщават от пресцентъра на здравното заведение.

Зад този невероятен успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари, допълват от болница „Света Анна“.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“ разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова - Началник на Клиниката по интензивно лечение.

Самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари „Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница „Света Анна“. С моето излекуване направихте истинско чудо.“, сподели оздравялата жена.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
29 държави признават изтекли български лични документи, други 14 - с условия
29 държави признават изтекли български лични документи, други 14 - с условия
Маринела Арабаджиева под "домашен арест". Съпругът й чака обжалването
Маринела Арабаджиева под "домашен арест". Съпругът й чака обжалването