НОВИНИ

Реми запази статуквото в челната тройка на Висшата лига

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
19:32, 26.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
реми запази статуквото челната тройка висшата лига
Слушай новината

Лестър прекъсна безупречната серия като гост на Манчестър Юнайтед и след равенство 2:2 двата отбора запазиха разликата от една точка помежду си в класирането на Висшата лига.

Юнайтед бе в серия от десет поредни победи на чужд терен и бе на път да изравни рекорда във Висшата лига на Челси и Манчестър Сити, но пет минути преди края Джейми Варди изравни и донесе точка за Лестър.

Ремито запази статуквото в класирането - Лестър е втори с 28 точки, а Юнайтед трети с 27. Лидер с 31 точки е Ливърпул, който в неделя приема Уест Бромич.

Маркъс Рашфорд откри резултата в полза на гостуващия тим в 23-а минута. Нападателят получи пас от Бруно Фернандеш и без забавяне прати топката покрай вратаря. Попадението е под номер 50 за Рашфорд с екипа на Юнайтед във Висшата лига.

Само осем минути по-късно Фернандеш сбърка при изнасянето на топката и тя попадна у Харви Барнс, който с прецизен удар извън наказаталното поле я прати в мрежата - 1:1.

Второто полувреме се разви по идентичен начин: двата отбора си размениха по още един гол. В 78-а минута влезлият като резерва Единсон Кавани изведе Бруно Фернандеш, който технично реализира за 2:1.

Пет минути преди края Джейми Варди отбеляза изравнително попадение за крайното 2:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите ваксини пристигнаха в България (Обобщение)
Първите ваксини пристигнаха в България (Обобщение)
Христо Иванов: Българският енергиен суверенитет е на трупчета
Христо Иванов: Българският енергиен суверенитет е на трупчета