НОВИНИ

Ремонт на ремонта? Пропадна част от асфалта на бул. "Патриарх Евтимий" в София

Спорният ремонт продължава да нажежава страстите

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:45, 16.07.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Два месеца след ремонта, пропадна асфалтът на бул. "Патриарх Евтимий" в София. За това сигнализира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. По думите му, по целия участък от бул. "Васил Левски" до Петте кьошета има пропадания и са се образували коловози в асфалта. От общината заявиха за "По света и у нас", че причина за това са високите температури, които достигат до 60-70 градуса на настилката.

Спорният ремонт на булеварда продължава да разгорещява страстите.

"Това е някакво недоразумение, което не почива на никакъв опит и знания".

"Не е възможно един централен булевард да бъде така ограден и така направен".

"Наблюдаваме коловози в порядъка от 5 до почти 8 см малко по-надолу по бул. "Патриарх Евтимий", което смятам, че е недопустимо и смятам, че говори за некачествено и непрофесионално свършена работа", каза Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

В позиция от общината заявиха, че са направили инспекция и са установили, че само 10% от новия асфалт е повреден, останалите 90% от коловозите са върху стария.

Хекимян заговори за ремонт на ремонта.

"Най-вероятно ще трябва да наблюдаваме ремонт на Терзиев на ремонта на Бонев, защото много беше популярна фразата "ремонт на ремонта", само че те сега ще трябва да обясняват колко струва този ремонт и кой ще дава парите".

От общината заявиха, че ремонт няма да започне, докато не паднат температурите. Те ще платят единствено преасфалтирането на стария асфалт. Новият е гаранционен и ще бъде поправен от фирмата изпълнител.

"Ремонт на засегнатия участък от бул. "Патриарх Евтимий" няма да започне, докато температурите са толкова високи, защото това ще компрометира качеството на новата настилка. След като температурите се понижат, ще започне и преасфалтирането, като по предварителни разчети това ще отнеме 5 дни. В момента се подготвя остойностяване на ремонта, като ще бъде заплатено преасфалтирането само на стария асфалт. Новият е гаранционен и ще бъде поправен от фирмата изпълнител".

А след като първо беше съобщено, че днес трябва да започне цялостната реконструкция на ул. "Опълченска", снощи ремонтът беше отложен. За кога - не е ясно.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките по футбол без шанс за класиране на Евро 2025
Националките по футбол без шанс за класиране на Евро 2025
Динамо Минск чака Лудогорец в следващия кръг на Шампионска лига
Динамо Минск чака Лудогорец в следващия кръг на Шампионска лига