НОВИНИ

Ремонтират едно от най-натоварените трасета от пътя Пловдив - Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 24.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални

До началото на септември ще приключи ремонтът на участъка от републиканския път Пловдив- Пазарджик, който е на територията на Пловдивска област. Рехабилитацията на трасето, което беше в изключително лошо състояние, се финансира от Агенция "Пътна инфраструктура”".

15 милиона лева без ДДС е стойността на ремонта, който обхваща 15-километров участък от пътя. Трасето е било с пукнатини и пропадания и опасно за преминаващите превозни средства.

"Пътят не е ремонтиран от 89-та година, а той свързва две области Пазарджишка-Пловдивска област. Освен това служи като авариен", каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

"Абсолютно компрометирано и се наложи да му правим доста операции преди да го преведем във вид удобен за полагането на основните пластове", каза представителят на фирмата-изпълнител на обекта Валентин Колев.

По време на реконструкцията са ремонтирани мостовите съоръжения и е подобрено отводняването. Предстои поставянето на маркировка, мантинели и нови пътни знаци.

"Основното трасе е реконтруирано и оправено, като за целта са сложени няколко пласта асфалт с гел - текстилни мрежи, които да задържат температури, по-големи натоварвания", каза инж. Йордан Калев - директор на ОПУ-Пловдив.

17-километровият участък от републиканския път, който е на територията на съседната област Пазарджик, вече е реновиран. А до края на довършителните дейности обходният маршрут от Пловдив за Пазарджик е през магистрала Тракия или по пътя за Пещера.

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Кюстендил сигнализираха за опасна улица
Жители на Кюстендил сигнализираха за опасна улица
Откриха тялото на момчето, изчезнало в Дунав край Силистра
Откриха тялото на момчето, изчезнало в Дунав край Силистра