НОВИНИ

Изграждат изолационен сектор в дом "Възраждане" в Русе

Снимка: БНТ - Русе
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 24.08.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Регионални

Община Русе наложи допълнителни мерки в Дома за възрастни "Възраждане" заради трите нови случая на заразени с коронавируса там.

В събота двама възрастни от социалното заведение бяха приети в болница с положителни проби за COVID-19, а човек от персонала остана в изолация в дома си. Така общият брой на заразените в дома достигна 96, като 10 души са от персонала.

В момента в болница са шестима възрастни хора, а излекуваните са 69. В дома е засилена дезинфекцията, подготвя се и нова карантинна зона, в която ще бъдат настанявани излекуваните.

"В момента обсъждаме варианта на четвъртия етаж част от стаите да бъдат направени като изолационен сектор, т. е. той да бъде абсолютно изолиран от всички. Част от етажа ще го направим по този начин като изолационна - там ще настаняваме хора, които се връщат от отпуски и такива, които са били в болници. Защото след излизане от болници е необходимо да се наблюдават хората в рамките на 14 дни", каза Катя Петрова, директор на Дирекция “Хуманитарни дейности“ в Община Русе.

Автор: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на момчето, изчезнало в Дунав край Силистра
Откриха тялото на момчето, изчезнало в Дунав край Силистра
Проливни валежи в половин България във вторник
Проливни валежи в половин България във вторник