НОВИНИ

Военни се включиха в гасенето на пожара край Свиленград

bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 24.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Напрегната остава обстановката край Свиленград, където пожар обхвана смесена гора между три села. Огънят е локализиран, но все още има тлеещи огнища. В потушаването на пламъците се включиха и военни.

През нощта и тази сутрин пожарът се е възобновил на 6 места. Гасенето му е трудно, тъй като до огъня не може да достигне техника и се гаси само ръчно

Комисар Николай Вълчев - директор РСПБЗН Хасково: На практика трябва да контролира периметъра да не се развие отново, защото участъка е стръмен, опасен, а оттук-нататък започват огромни борови масиви, които там вече няма гасене. Ситуацията изобщо не е спокойна и вятър има днеска. Със сигурност този пожар ще се възобнови поне на няколко места.

По целия периметър на пожара са разположени екипи, които следят огъня да не се разрасне и да обхване нови площи. Една от версиите за пожара е, че той е причинен при почистване на земеделска земя с трактор,

Д-р Стефка Здравкова - областен управител на Хасково: "Още веднъж искам да призова много отговорно да се действа в тази ситуация.Червен код има за опасност и днес в Хасковска област,така,че моля всички да бъдат изключително отговорни".

При необходимост има готовност от авиобаза Крумово да излети хеликоптер ,който да се включи в гасенето.

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов е в Атина заради терминала за втечнен газ край Александруполис
Борисов е в Атина заради терминала за втечнен газ край Александруполис
Цвети Пиронкова официално потвърди участието си на US Open
Цвети Пиронкова официално потвърди участието си на US Open