НОВИНИ

Спират достъпа на външни лица в Добричката болница

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 24.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
Още

От днес е забранен достъпът на външни лица в многопрофилната болница в Добрич. Строгите мерки са предприети от новото временно ръководство заради ръста на заразени с коронавируса в областта.

Проверка в болницата установи лоша организация, заради което предишното ръководство беше освободено от министъра на здравеопазването.

Още на входа на всеки посетител в болницата се измерва температурата, а след това се дезинфекцират ръцете и обувките му. Близки на пациентите ще могат да им носят храна, консумативи и дрехи единствено между 12 и 13 часа. Всичко, което се внася в отделенията, ще се дезинфекцира.

Целта на новите мерки е да се спре свободното влизане на територията на болницата и да се ограничи разпространението на инфекцията от COVID-19.

Посетителите в болницата одобряват новите мерки, но казаха, че е трябвало да се въведат по-рано.

Въпреки ръста на болни от COVID-19, няма да бъде ограничаван нито спешният, нито плановият прием.

"В Спешно отделение може да влезе всеки пациент, придружен с до един придружител. Идеята е да ограничим допълнителните придружители на пациентите към спешно. На никого няма да бъде отказана помощ, всички ще бъдат прегледани", каза д-р Георги Желязков, прокурист на МБАЛ - Добрич.

32-ма души с COVID-19 се лекуват в болницата в Добрич. Медицинският персонал, който се грижи за тях, не достига.

"Чисто кадрово сме в изключително тежко състояние. В момента нещата са направо непосилни. На предела на възможностите ми работят колегите, извънредно", каза д-р Георги Желязков, прокурист на МБАЛ - Добрич.

За справяне с кризата етаж от болницата ще бъде изолиран за лечение на пациенти с COVID-19. Ще бъде увеличена и легловата база.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сезонът на Камчия: Има ли спасители и туристи на Централния плаж?
Сезонът на Камчия: Има ли спасители и туристи на Централния плаж?
60 са нови случаи на коронавирус у нас
60 са нови случаи на коронавирус у нас