НОВИНИ

Републиканците загубиха Ню Джърси

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
11:21, 04.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Републиканците в Съединените щати лишиха демократите от губернаторския пост във Вирджиния и загубиха на косъм аналогичната позиция в Ню Джърси. Там демократът Фил Мърфи едва надделя над републиканеца Джак Чатарели, който преодоля изоставането си в сондажите с до 10 пункта с критики срещу непопулярната мярка на действащия губернатор за носене на маски от учениците.

Резултатите в щати, спечелени лесно от Байдън миналата година, поставят под въпрос крехкото мнозинство на демократите в Конгреса на междинните избори догодина.

Рейтингът на държавния глава се понижи заради растящата инфлация, бавното икономическо възстановяване, блокираното законодателство в Конгреса и последиците от американското изтегляне от Афганистан, отбелязват наблюдатели.

Самият Байдън отхвърли твърденията, че загубата във Вирджиния е присъда за неговото управление.

"Хората са смутени и несигурни за много неща, от ковид до училищата, работните места, цял кръг проблеми до цената на галон бензин. Ако успея да превърна в закон моята инициатива за възстановяване на инфраструктурата, укрепване на социалната сигурност и борба с климатичните промени, ще видите, че много от тези неща бързо ще се подобрят", заяви Джо Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Иванов е на полуфинал на 200 метра бътерфлай в Казан
Антъни Иванов е на полуфинал на 200 метра бътерфлай в Казан
Издават новооткрити мемоари на Пол Нюман
Издават новооткрити мемоари на Пол Нюман