Ново искане на ресторантьорите - от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация предлагат зеленият сертификат да отпадне при консумация на открито, за да бъде подпомогнат бизнесът.
"Ситуацията е тревожна - хора, които се разделят с работата си, собственици, които се разделят с бизнеса си, който са управлявали повече от 30 години. Загубите са колосални", заяви Атанас Димитров, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Той прогнозира, че при този темп на затваряне на обектите до пролетта 75 - 80% от заведенията за обществено хранене и развлечение няма да могат да оцелеят.
Вижте повече в прякото включване на Софи Цветкова.
"Лукойл" с позиция за България: Особеният управител да действа според законодателството
От "Да, България" настояват да отпадне задължението да се ползва от догодина софтуерът за управление на продажбите в търговските обекти
По-високи държавни такси на БАБХ: Бизнесът със сигнали за увеличение от 10 до 30 пъти