НОВИНИ

Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на 1 февруари

ресторантьорите остават недоволни готвят протест януари
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 31.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ресторантьорите се отказват от протестното отваряне на 1 февруари.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявиха, че причината за това е, че ако го направят, ще носят наказателна отговорност за нарушаване на мерките.

Решението е подкрепено от 87,4% от нашите членове, които след проведена анкета, са на мнение, че при тези обстоятелства не бива да се рискува с протестно отваряне на заведенията и поставяне под риск на персонала ни.

С това решение за пореден път доказваме, че членовете на нашите организации са отговорни по отношение на наложените мерки и към момента защитават правата си единствено и само по законов ред, заявяват от двете организации.

По-късно двете асоциации заявиха в писмо до медиите, че считано от 01.02.2021 година свалят доверието си към всички отговорни институции, ангажирани с откриването и санкционирането на обекти, които не спазват заповедите, касаещи забраните за работа на фирми от ресторантьорския бранш и оттеглят позицията, обявена на 22.11.2020 година, в която настояват за налагането на строги санкции, глоби и отнемане на разрешителни!

"С днешна дата нашето становище по темата е, че всяка една фирма, всеки един обект, собственик на заведение с десетки и понякога хиляди левове инвестиции, трябва да намери своя начин, за да оцелее. За разлика от хората, които взимат решения, ние няма да си позволим да ви поучаваме и да ви налагаме от какво да се чувствате удовлетворени и от какво не, нито имаме това право! Ние нито можем да ви задължим да работите, нито да ви накараме да останете по домовете си и да гладувате! Това е ваш личен избор! Ние сме с ВАС и ви подкрепяме! Късмет на всички! Бъдете здрави!!!", заявяват от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват се дъждове и опасно силен вятър
Очакват се дъждове и опасно силен вятър
Палмейрас вдигна Копа Либертадорес за първи път през новия век
Палмейрас вдигна Копа Либертадорес за първи път през новия век