НОВИНИ

Роберто Фирмино се договори с Барселона

бразилия без фирмино годишния дани алвес световното катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:22, 22.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино ще продължи кариерата си в Барселона през следващия сезон, съобщава британския таблоид "Дейли Мейл".

Бразилският стрелец ще премине на "Ноу Камп" като свободен агент, след като изтече договорът му с мърсисайдци в края на настоящата кампания.

От Ливърпул вече обявиха, че няма да подновят договора на 31-годишния Фирмино и той ще се раздели с клуба през юни. Това ще сложи край на бляскавия му 8-годишен престой на "Анфийлд", където Фирмино бе основен играч в системата на мениджъра Юрген Клоп и спечели множество трофеи, включително Шампионска лига, титлата от Висшата лига, Купата на Англия, Купата на Лигата, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

От своя страна Барселона продължава политиката си да привлича свободни агенти в последните години, в които каталунците имат основни финансови проблеми. Основната цел на президента Жоан Лапорта през лятото остава връщането на легендата на тима Лионел Меси, чийто договор с Пари Сен Жермен също изтича и вероятно няма да бъде подновен. Проблем обаче ще бъде заплатата на Меси, като аржентинецът ще трябва да приеме сериозно намаление на парите, за да може Барселона да спази правилата на финансовия феърплей в Ла Лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов: С този дефицит трябва да забравим за еврозоната
Костадинов: С този дефицит трябва да забравим за еврозоната
ГЕРБ: Изискват се трудни политически решения
ГЕРБ: Изискват се трудни политически решения