НОВИНИ

Ромелу Лукаку все още не е аут от Мондиала, потвърдиха от щаба на Белгия

За "червените дяволи" той е незаменим, каза селекционерът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:42, 01.11.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
ромелу лукаку завърна интер
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Белгия по футбол Роберто Мартинес заяви, че отсъствието на Ромелу Лукаку от Световното първенство ще принуди отбора да промени начина си на игра, но нападателят все още не е аут от Мондиала, потвърдиха от щаба на тима.

Лукаку е с травма на подколянно сухожилие, след като наскоро се завърна в игра след два месеца отсъствие и е под въпрос за шампионата в Катар. Белгия стартира участието си срещу Канада на 23 ноември.

Лекарят на отбора Кристоф Сас описа последната контузия по-скоро като "спънка", отколкото като фатален удар върху шансовете на Лукаку за участие на Световното първенство.

Мартинес обясни миналата седмица ролята на Лукаку в тима и как той покрива редица атакуващи позиции. Без него Белгия ще трябва да преструктурира своята халфова и предна линия.

"За "червените дяволи" той е незаменим. Всеки национален отбор има незаменими играчи. Вижте Аржентина с Меси, Хърватия с Модрич, Брозович и Ковачич, Испания и Германия също имат такива играчи", каза Мартинез пред Nieuwsblad.

"За нас това са Куртоа, Де Бройне и Лукаку. Не можете да ги заменим. Ако те не са в състава, ние трябва да играем по различен начин. Ако Лукаку не е там, може би трябва да играем с повече нападатели", добави селекционерът.

Италианският клуб на Лукаку Интер потвърди в понеделник, че той има "разтежение на лявото подколянно сухожилие" и ще бъде наблюдаван тази седмица, за да се установи сериозността на проблема.

29-годишният футболист се завърна в игра миналата седмица и вкара гол при победата над Виктория Пилзен с 4:0 в Шампионската лига, а също така се появи като резерва при успеха с 3:0 над Сампдория в Серия А в събота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отстъпи в последния си двубой от УЕФА Купа на регионите
България отстъпи в последния си двубой от УЕФА Купа на регионите
Съдът реши: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен
Съдът реши: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен