НОВИНИ

Румънски арбитри за реваншите на Левски и ЦСКА в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:55, 04.08.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
румънски арбитри реваншите левски цска лигата конференциите
Слушай новината

Арбитри от Румъния ще ръководят двубоите реванши на българските представители Левски и ЦСКА от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Известният съдия Ищван Ковач ще бъде главен арбитър на двубоя между Левски и малтийския Хамрун Спартанс, насрочен за 11 август (четвъртък) на стадион "Георги Асапрухов". Първият двубой между двата тима е в Малта тази вечер от 20.30 часа българско време.

Ковач е на 37 години и вече има понатрупан опит в Европа, като ръководи мачове от Шампионската лига от сезон 2018/19 насам. По-рано през тази година той получи и най-престижния наряд в своята кариера до момента, след като ръководи първия в историята финал на турнира Лига на конференциите между Рома и Фейенорд в Тирана, спечелен от "вълците" с 1:0.

Негови помощници в София ще бъдат Василе Маринеску и Овидиу Артене, а в Андрей Кивулете ще изпълнява ролята на четвърти арбитър.

В същото време неговият сънародник Хорациу Фешнич пък бе назначен за главен съдия на реванша между Сейнт Патрик и ЦСКА на 11 август в Дъблин. Първият дуел между двата тима в София е довечера от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

32-годишният Фешнич и преди е ръководил мач на "армейците", като това се случи през 2020 година, когато ЦСКА отстрани БАТЕ Борисов в квалификациите на турнира Лига Европа след успех с 2:0 на стадион "Българска армия".

Помощници на Хорациу Фешнич ще бъдат сънародниците му Валентин Аврам и Александру Керей, а четвърти арбитър ще бъде още един румънец - Себастиан Колцеску.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки тази нощ
Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки тази нощ
Премиерът Гълъб Донев специален гост в "Още от деня"
Премиерът Гълъб Донев специален гост в "Още от деня"